Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να γίνει η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τεχεράνη, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ.

Όπως και στην χθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία πρόκειται να συζητήσουν το ζήτημα της Συρίας, του πολέμου στην Ουκρανία και για την επισιτιστική κρίση.

Αναλυτικότερα, η συνάντηση των δύο προέδρων, αλλά και του προέδρου του Ιράν, Ιμπραΐμ Ρεϊσί θα γίνει στις 19 Ιουλίου.

Η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι ο Ερντογάν θα πραγματοποιούσε αυθημερόν επίσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στο Ιράν, ενώ το Κρεμλίνο, μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι στην Τεχεράνη θα βρεθεί και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Russian, Turkish, Iranian presidents to meet in Tehran next week https://t.co/3kHGExM7k4 pic.twitter.com/tiv3IPClbg

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) July 12, 2022

Η χθεσινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την επικοινωνία των δύο προέδρων

«Παραμονές της επικείμενης ρωσοτουρκικής συνόδου κορυφής, οι ηγέτες εξέτασαν μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην περαιτέρω εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων για τη βελτίωση του νομικού της πλαισίου, της αύξησης του όγκου των συναλλαγών και της χρήσης εθνικών νομισμάτων στους διακανονισμούς, καθώς και στη συνέχιση της αδιάλειπτης παροχής ρωσικών ενεργειακών πόρων. Συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία σε αυτούς τους τομείς σε επίπεδο συμπροέδρων της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής και της ηγεσίας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του συντονισμού των προσπαθειών για την εγγύηση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και των εξαγωγών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές.

Κατά τη συζήτηση σχετικά με τη διευθέτηση του συριακού προβλήματος, τονίστηκε η σημασία της τριμερούς – με τη συμμετοχή Ιρανών εταίρων – κοινής εργασίας στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη θερμά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ολόκληρο τον τουρκικό λαό για το Κουρμπάν Μπαϊράμ».

Valuenews.gr

Το άρθρο Συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.