Οι υπουργοί Ενέργειας της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις 26 Ιουλίου για να συζητήσουν πώς η ένωση θα αντιμετωπίσει τον ερχόμενο χειμώνα την κρίση με το ρωσικό αέριο, ανακοίνωσε η Τσεχική Δημοκρατία, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο.

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μείωση της ζήτησης αερίου σε περίπτωση που η Ρωσία μειώσει περαιτέρω τις ροές και για να βοηθήσει στην αποθήκευση μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου για το χειμώνα.

Η Ευρωβουλή στηρίζει τον χαρακτηρισμό ως «πράσινων» των επενδύσεων στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια

Στο μεταξύ, οι ευρωβουλευτές, κατά τη συνεδρίασή τους στο Στρασβούργο, σήμερα Τετάρτη, συμφώνησαν να θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια, δύο πηγές ενέργειας που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το αμφιλεγόμενο κείμενο, το οποίο κατέθεσε τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτήριζε «βιώσιμες» κάποιες επενδύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια -τα οποία δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα- ή εργοστάσια φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες.

Το άρθρο Συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. στις 26 Ιουλίου εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.