Συνελήφθη την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βρετανική εφημερίδα, ο 40χρονος άνδρας, κατηγορείται για κατασκοπία για λογαριασμό του Βλαντιμίρ Πούτιν εκμαιεύοντας πληροφορίες από την Βρετανία.
Ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από τη Βρετανία στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ την ώρα που οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα Χάμερσιθ.

Στο μεταξύ, μία πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun» ότι, η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον προορισμό του Ρώσου πριν από τη σύλληψή του.

Ο 40χρονος Ρώσος συνελήφθη «καθώς προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα» μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών MI5.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Sun» επισημαίνει ότι οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα προσωπικά κινητά τηλέφωνα πολλών Ευρωπαίων και Ουκρανών διπλωματών έχουν γίνει στόχος Ρώσων χάκερ.

ValueNews.gr

Το άρθρο Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος του Πούτιν στη Βρετανία εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.