Στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας νοσηλεύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τη δίκη του να συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας.

Πρώτη έχει κληθεί να καταθέσει η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό τον Σεπτέμβρη του 2018, μέσα στο καμαρίνι του, στο θέατρο ΗΒΗ.

Έξω από το δικαστήριο, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος προέβη σε δηλώσεις στις κάμερες.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας ενημέρωσε τον ίδιο για ορισμένα ευρήματα στον θώρακα του Πέτρου Φιλιππίδη, που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω «για να δουν εάν συνδέονται με το υποκείμενο νόσημα».

«Η πρόβλεψη είναι πως πρέπει να μείνει στο νοσοκομείο έως αύριο» σημείωσε ο δικηγόρος.

Τόνισε πως δεν έχει αθωωθεί ο εντολέας του, και πως έχουν να διανύσουν έναν μακρύ δρόμο, «γνωρίζοντας τις δυσκολίες».

«Η ψυχολογική κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, η ελευθερία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, για κάποιους και πάνω από την υγεία» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τι κατέθεσε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία είναι και η ίδια ηθοποιός και είχε συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο και περιέγραψε πώς έμαθε για όσα συνέβησαν στο παιδί της.

Η μάρτυρας μάλιστα κάποιες φορές ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη καθώς όπως είπε δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι η ίδια λόγω της σχέσης της με τον Φιλιππίδη έστειλε την κόρη της, η οποία είναι επίσης ηθοποιός, στο βιαστή της .

Τον Οκτώβριο του 2010 η μάρτυρας κατέθεσε πως μετά από μία παράσταση, είχε δει τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία τη ρώτησε: «Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσυ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις…είχαν σχέση;»» είπε η μάρτυρας.

Μετά τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου που άρχισαν οι καταγγελίες και για τον κατηγορούμενο η μάρτυρας, όπως είπε, πήρε  τηλέφωνο την κόρη της και της είπε: Διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;».

Βρέθηκε η εγγυοδοσία για τον Φιλιππίδη

Νωρίτερα, η δίκη ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, χωρίς την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του ο κατηγορούμενος ηθοποιός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να βγει από το νοσοκομείο, καθώς έχει αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με όρους. Μάλιστα, ο εκ των δικηγόρων του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε στο ακροατήριο πως έχει καταβληθεί και η εγγύηση των 20.000 ευρώ. Τα χρήματα, όπως είπε ο συνήγορος καταβλήθηκαν με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. «Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππιδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Valuenews.gr

Το άρθρο Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.