«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα Τρίτη ως επαρχιώτης κομματάρχης σε άδεια έδρανα στο Ευρωκοινοβούλιο, εξαντλώντας για άλλη μια φορά την ομιλία του σε συκοφαντίες και ύβρεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον κ. Τσίπρα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε ό,τι αφορά την ομιλία του, είναι φανερή η προσπάθειά του να ψάξει σωσίβιο για τα σημερινά του αδιέξοδα στο 2015. Του θυμίζουμε ωστόσο ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε το 2015. Το 2009 η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη βουλευτή παρέδωσε τη χώρα με 11% πρωτογενές έλλειμμα. Το 2015 η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό παρέδωσε τη χώρα με άδεια ταμεία, ανθρωπιστική κρίση και ένα βήμα πριν τη χρεωκοπία. Και το 2019 ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μία χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, με 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία και 11 σερί τρίμηνα ανάπτυξης. Με λίγα λόγια, στο μόνο που έχει δίκιο ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015. Αυτό, όμως, ισχύει χάρη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αψήφησε το πολιτικό κόστος κι από το 2015 μέχρι το 2019 άλλαξε τη χώρα, την έβγαλε από τα μνημόνια, την έσωσε από τη χρεοκοπία, την επανάφερε σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η προσπάθειά της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια να μας ξαναγυρίσει πίσω στην ανασφάλεια, την κοινωνική κι ανθρωπιστική κρίση είναι πράγματι αξιοσημείωτη. Γι’ αυτό άλλωστε τελευταία μιλά μόνο για το παρελθόν. Γιατί δεν μπορεί να μιλήσει για το παρόν και το μέλλον. Και γιατί έχει καταλάβει ότι κι ο ίδιος πολύ σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Valuenews.gr

Το άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη| Μίλησε ως επαρχιώτης κομματάρχης σε άδεια έδρανα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.