Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε σήμερα την άποψη που έχει διατυπώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι δεν θα αποδεχθούν για πρωθυπουργό, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε οι κ.κ Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη!» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένους όρους για να συνεργαστεί με άλλα κόμματα: «Εμεί θα καταθέσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα και πάνω σε αυτό θα καλέσουμε τα άλλα κόμματα προς συζήτηση. Δεν αποδεχόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου Πρωθυπουργού. Δεν θα τους διευκολύνουμε αν οι πολίτες δεν τους δώσουν αυτοδυναμία. Απλά και κατανοητά».Για να προσθέσει: «Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ […] Με το καλό και στη συγκυβέρνηση […] Εμείς, απέναντι στις δύο αποτυχημένες πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να είμαστε ένας αξιόπιστος, εναλλακτικός πόλος».

Απαντώντας, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση λέγοντας πως τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ. Ανδρουλάκης για να σημειώσει: «Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Παραπολιτικά δηλώνει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Δεν αποδεχόμαστε ούτε τον κ.Μητσοτάκη ούτε τον κ.Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου πρωθυπουργού». Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απλώς επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον πολιτικό μικρομεγαλισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για δείγμα αλαζονείας καθώς τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι πολίτες και όχι ο κ.Ανδρουλάκης.

Το άρθρο Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για μετεκλογικές συνεργασίες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά