Αισιόδοξος για την φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, με πληρότητα των κρατήσεων που αναμένεται να αγγίξει το 80%, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδος Γρηγόρης Τάσιος.

Σε συνέντευξη του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM,  ο κος Τάσιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μια μέση πληρότητα από 70%-80%

Ο Γρηγόρης Τάσιος ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικές ακυρώσεις από τα αεροδρόμια του εξωτερικού προς τη χώρα μας λόγω των μεγάλων προβλημάτων με υπηρεσίες εξυπηρέτησης όπως στην Ολλανδία, στην Αγγλία και το Βέλγιο

Τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν θα είναι 80%

Αναλυτικότερα ο κ. Τάσιος επεσήμανε ότι έχουμε το υψηλό λειτουργικό κόστος το οποίο είναι 30% με αποτέλεσμα να βλέπουμε όντως ανάκαμψη των εσόδων για το κράτος. Εκτιμούμε και εμείς ίδιο με το υπουργείο οικονομικών, στο 80% του 2019 θα είναι σίγουρα τα έσοδα ίσως και παραπάνω αλλά το λειτουργικό κέρδος των επιχειρήσεων θα είναι μηδενικό.

“Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία έχουμε αφίξεις από διάφορες εθνικότητες οι οποίες είναι Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία. Βλέπουμε τα βαλκάνια να ξεκινάνε προς την Βόρεια Ελλάδα και φυσικά τους Αμερικανούς που κάνουν την διαφορά στην Αθήνα στην Αττική.

Ρώσους τουρίστες σίγουρα δεν θα δούμε στη Βόρεια Ελλάδα. Όμως γίνετε μία προσπάθεια από όλους οι πωλήσεις να βάλουν άλλους πελάτες μέσα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, ήταν πολύ μεγάλη εθνικότητα και βοηθούσε αρκετά και με το μέσο εισόδημα του κάθε Ρώσου τουρίστα όπως και Ουκρανοί είχαν αρχίσει να πηγαίνουν καλά ειδικότερα το 2019 παρόλα από αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”.

Τα προβλήματα στα αεροδρόμια επηρεάζουν τον τουρίστα της τελευταίας στιγμής

“Αυτό πού βλέπουμε είναι ότι επηρεάζεται ο τουρίστας στην κράτηση τελευταίας στιγμής από τα προβλήματα που υπάρχουν στα αεροδρόμια. Σίγουρα αυτό επηρεάζει τις επιχειρήσεις, λιγότερο τους πελάτες γιατί ο κόσμος μετά από 2 χρόνια θέλει να ταξιδέψει να ψυχαγωγηθεί θέλει να βγει βόλτα, αλλά σίγουρα τα υπόλοιπα είναι προβλήματα πολύ μεγαλύτερα για τις επιχειρήσεις”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr

Το άρθρο Τάσιος | Πληρότητα των κρατήσεων στο 80% – Προβλήματα στα αεροδρόμια εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.