Επιστήμονες υπολογίζουν το λιώσιμο των πάγων στις Ελβετικές Άλπεις και τα αποτελέσματα είναι δυσοίωνα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετρήσεις που έγιναν πρόσφατα σε έναν τεράστιο παγετώνα στις Ελβετικές Άλπεις δείχνουν καθαρά τις καταστροφικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.

Κάποτε ο παγετώνας αυτός ήταν υπέρογκος και μεγαλοπρεπής, ενώ σήμερα παρουσιάζεται συρρικνωμένος και όπως όλα δείχνουν έχει ημερομηνία λήξης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η πρόβλεψη των ειδικών είναι ότι η διάρκεια ζωής του παγετώνα είναι μέχρι το 2100 γεγονός που δείχνει τη μεγάλη συρρίκνωση που έχει υποστεί εδώ και 150 χρόνια.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά εδώ αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς συμβαίνει στη Φύση. Βλέπεις πως είναι αλήθεια. Μιλάς για αυτό αλλά δεν το βλέπεις πάντα στη φύση, τις συνέπειες, και τώρα, εδώ που βρισκόμαστε, το βλέπεις πραγματικά».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που εξετάζουν τη διαφορά στο πόσο χιόνι πέφτει τον χειμώνα και πόσος πάγος λιώνει το καλοκαίρι, η ποσότητα του χιονιού που χάνεται είναι τεράστια και προκαλεί ανησυχία.

Τα τελευταία 60 χρόνια που τηρούνται αρχεία, οι παγετώνες των Άλπεων λιώνουν πολύ γρήγορα και σύντομα θα εξαφανιστούν.

ValueNews.gr

Το άρθρο Τεράστιος παγετώνας στις Ελβετικές Άλπεις λιώνει με γρήγορους ρυθμούς(vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.