Πυρ κατά ενός λεωφορείου που μετέφερε πρόσφυγες άνοιξαν άνδρες της τουρκικής Χωροφυλακής, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα τετράχρονο αγόρι και να τραυματιστούν άλλα 12 άτομα.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, Τούρκοι χωροφύλακες έκαναν σήμα στον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει για έλεγχο και όταν εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα για να τον αποφύγει οι Τούρκοι στρατιώτες «γάζωσαν» το όχημα.

Ο απολογισμός του επεισοδίου ήταν να χάσει τη ζωή του ένα τετράχρονο αγόρι και να τραυματιστούν 12 άτομα. Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 40 άτομα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε τόσο ο κοινοτάρχης του χωριού Καράχισαρ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, όσο και ο νομάρχης της επαρχίας Βαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων και των υπόλοιπων προσφύγων που μετέφερε το λεωφορείο.

Van’ın Saray ilçesinde kadın ve çocukları taşıyan mülteci minibüsü korucu ve askerler tarafından tarandı. Saldırıda bir mülteci hayatını kaybetti, en az 10 kişi de yaralandıhttps://t.co/eXjleLDc5V pic.twitter.com/oPr1L0ceR6

— Mezopotamya Ajansı (@MAturkce) July 3, 2022

Το άρθρο Τουρκία| Χωροφύλακες άνοιξαν πυρ σε πρόσφυγες – Νεκρό ένα 4χρονο αγόρι και 12 τραυματίες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.