Στην τακτική των προκλήσεων κατά της Ελλάδας επιστρέφει η Τουρκία, έξι χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε άρθρο που φιλοξενεί το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu με τίτλο «Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO που διαφεύγουν από τη Δικαιοσύνη μετά το πραξικόπημα του 2016», παρατίθενται στοιχεία με τα οποία η Αγκυρα επιχειρεί να στηρίξει τους -έωλους- ισχυρισμούς της.

Επικαλούμενο εκτιμήσεις του ελληνικού Τύπου, από τις 15 Ιουλίου 2016, το Anadolu αναφέρει πως «σχεδόν 20.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως μέλη της FETO, πέρασαν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου ή του ποταμού Μέριτς (Έβρου). Ενώ ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται πως «η Ελλάδα απορρίπτει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση οκτώ πραξικοπηματιών» που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 και η υπόθεσή τους οδηγήθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τον Μάρτιο του 2021, ο επικεφαλής της FETO, Φετουλάχ Γκιουλέν, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε εκδήλωση προώθησης ενός βιβλίου που γράφτηκε γι’ αυτόν και παρουσιάστηκε στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα είναι μια αδελφή χώρα» είπε ο Γκιουλέν. «Χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. (Αυτό που έκανε η Ελλάδα) θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας» είπε ο Γκιουλέν.

Το άρθρο Τουρκικά ΜΜΕ | Καταφύγιο τρομοκρατών της FETO η Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.