Η διάσημη Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια και μακράν η κορυφαία στον κόσμο Μπρίντνεϊ Γκράιτνερ ζει το δικό της «Εξπρές του Μεσονυκτίου» στις ρωσικές φυλακές κι έστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Συνελήφθηκε τον περασμένο Μάρτιο επειδή βρέθηκαν στην κατοχή της γραμμάρια χασισέλαιο. Είχε πάει στην Μόσχα για ν’ ανανεώσει το συμβόλαιό της με την Εκατερίνμπουργκ.

Η επιστολή της

“Όπως βρίσκομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις και χωρίς την προστασία της συζύγου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλων κατορθωμάτων, είμαι τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα.

Την 4η Ιουλίου, η οικογένειά μας συνήθως τιμά την υπηρεσία εκείνων που πάλεψαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Πονάει όταν σκέφτομαι πώς γιορτάζω συνήθως αυτή τη μέρα επειδή η ελευθερία σημαίνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αυτή τη χρονιά.

Αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζεται ένα σωρό καταστάσεις, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε ούτε εμένα ούτε τους άλλους Αμερικανούς που κρατούνται. Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε πίσω στο σπίτι μας. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα εσάς (σ.σ.: τον Τζο Μπάιντεν). Πιστεύω σ εσάς. Έχω ακόμη πολύ καλό να κάνω με την ελευθερία που μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσω. Μου λείπει η σύζυγός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου! Με σκοτώνει η ιδέα πως υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι”.

Το άρθρο Το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» της Γκράινερ στις ρωσικές φυλακές | Επιστολή στον Μπάιντεν εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.