Φως στο μυστήριο του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας ρίχνει το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια που ολοκληρώθηκε και αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ανθρωποκτονιών.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα και φυσικά τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου, κατέληξαν σε συμπέρασμα.

Τα δύο παιδιά βρήκαν ασφυκτικό θάνατο

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, υπήρχε ανθρώπινος παράγοντας που επέφερε τον θάνατο των δύο κοριτσιών. Ο θάνατος των δύο παιδιών οφείλεται στον ίδιο μηχανισμό και είναι ασφυκτικός. Με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκαν τα δύο παιδιά, άρα μιλάμε για εγκληματική ενέργεια. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεννόηση με την εισαγγελία καλούνται να βρουν τον δολοφόνο πίσω από τις δολοφονίες των παιδιών ενώ επίσης αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Πιθανόν να πραγματοποιηθούν καινούργιες καταθέσεις προκειμένου να εξεταστούν νέα δεδομένα.

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια

Μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να έλυσαν το μυστήριο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και να έστειλαν στη φυλακή τη μητέρα της, όμως οι νέες ενδελεχείς εξετάσεις που έγιναν στα δείγματα της μικρής Ιριδας και της Μαλένας δεν είναι κατατοπιστικές και ικανές να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η έρευνα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την ομάδα του καθηγητή κ. Ράικου, έδειξε ότι στα δύο δείγματα των παιδιών δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες.

Ισως, λένε οι ειδικοί, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά (50 μιλιγκράμ αντί 1 γραμμαρίου αίματος), με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του. Συνεπώς, ήταν βέβαιο πως ο θάνατός τους δεν μπορούσε να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία. Το μόνο ζητούμενο που είχε απομείνει είναι να διερευνηθεί και να αποδειχτεί αν ο θάνατός τους ήταν ή όχι ασφυκτικός. Και οι ιατροδικαστές κατέληξαν τελικά στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

«Το πόρισμα έχει μια αιτία θανάτου αδιαμφισβήτητη που υπερκεράζει όχι απλά όποια προηγούμενη αιτία, αλλά παραμένει η ακλόνητη αιτία θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά και σταματά την παραφιλολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων. Τόνισε δε ότι όλα τα ευρήματα, ειδικά για την Iριδα, δείχνουν ασφυκτικό θάνατο. «Και στη Μαλένα όμως με όλους τους επανελέγχους οδηγούμαστε στο ίδιο μοτίβο θανάτου», διευκρίνισε.

ValueNews.gr

Το άρθρο Το ιατροδικαστικό πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα| Εγκληματική ενέργεια εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.