Ο Τζακ Φέντον, 22 ετών, πέθανε ακαριαία όταν βρέθηκε πίσω από το ελικόπτερο Bell 407 ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος. Ο 22χρονος και οι φίλοι του επρόκειτο να επιστρέψουν στο σπίτι τους τη Δευτέρα μετά το σύντομο ταξίδι τους στη Μύκονο όπου είχαν γιορτάσει τα 22α γενέθλια του Φέντον.

Οι φίλοι του Βρετανού τουρίστα που σκοτώθηκε σε ένα φρικτό δυστύχημα ελικοπτέρου στα Σπάτα, εξέφρασαν με οργή τους ισχυρισμούς ότι είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν «μπει» σε μια περιστρεφόμενη ουρά λεπίδα και τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι Έλληνες ερευνητές ισχυρίστηκαν χθες ότι ο φοιτητής του Oxford Brooks βρέθηκε στο σημείο ώστε να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, και κατά λάθος έπεσε πάνω σε μια λεπίδα που στροβιλιζόταν.

Αλλά ο Jack Stanton-Gleaves, φίλος που βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους φίλους του, οι οποίο δηλώνουν σοκαρισμένοι από το γεγονός, απέρριψαν την εκδοχή της αστυνομίας και του πιλότου για τα γεγονότα.

“Δεν δόθηκαν οδηγίες”

Ο Jack, του οποίου ο πατέρας Robin Stanton-Gleaves είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League, είπε στη MailOnline: «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας άνοιξαν τις πόρτες.

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ ήταν στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του και γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω ».

Η μητέρα του Τζακ, Βικτόρια, μιλώντας στη MailOnline είπε πώς η οικογένεια είναι «εντελώς συντετριμμένη» από την απώλεια του «υπέροχου αγοριού» τους.

“Παράκουσε τις εντολές”

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων που διερευνά το περιστατικό, είπε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τζακ αψήφησε τις εντολές τρέχοντας πίσω προς το ελικόπτερο με το τηλέφωνό του στο αυτί.

Ισχυρίστηκε πως «και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και οδηγήθηκαν σε ένα ιδιωτικό σαλόνι περιμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο.

«Όμως καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην άσφαλτο ορμώντας στο ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό.

«Μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους φωνάζοντας του «Σταμάτα! Να σταματήσει!’

«Μέσα σε δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Ήταν φρικτό».

Εισαγγελική έρευνα

Εν τω μεταξύ διετάχθη προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νεαρός πλησίασε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, ενώ οι έλικες λειτουργούσαν, και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Το χτύπημα ήταν μοιραίο και ο άτυχος Βρετανός έχασε επί τόπου τη ζωή του.

Πλέον τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγουν την έρευνα είναι εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και γιατί ο νεαρός αποβιβάστηκε ενώ οι έλικες ήταν ενεργοί. Από τη μεριά τους πάντως, στελέχη της εταιρείας, φέρονται να δηλώνουν πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Σπάτα | Διαμελίστηκε νεαρός Άγγλος από τον ουραίο έλικα ελικοπτέρου

Δυστύχημα με ελικόπτερο| Τρεις συλλήψεις μετά από την τραγωδία

Valuenews.gr

Το άρθρο Τραγωδία στα Σπάτα| Νέες μαρτυρίες από φίλους και συγγενείς του άτυχου Βρετανού εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.