Μια ανθρώπινη τραγωδία αποκαλύφθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατά τη διάρκεια ελέγχου φορτηγού οχήματος στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού.

Μετά από την αρχική ένδειξη του μηχανήματος x-ray για την ύπαρξη ατόμου στην καρότσα, εντοπίστηκε ένας ανήλικος μετανάστης, περίπου 15 ετών, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετέφερε το ανήλικο παιδί στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Ωστόσο ήταν ήδη αργά καθώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού είχε χάσει το χθεσινό δρομολόγιο προς Ιταλία και είχε σταθμεύσει σε χώρο πλησίον του λιμανιού.

Όπως φαίνεται ο ανήλικος τις βραδινές ώρες εισχώρησε στο φορτίο, και δεν άντεξε τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας στο εσωτερικό του φορτηγού.

Ο οδηγός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Την ανάκριση διενεργεί το κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στην πύλη εισόδου λιμένα Ηγουμενίτσας, εντός επικαθήμενου Φ/Γ οχήματος, άνδρας άγνωστων λοιπών στοιχείων χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο παρείχε στον ανωτέρω άντρα τις πρώτες βοήθειες, με αρνητικά αποτελέσματα και εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ ο ανωτέρω άνδρας, πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για νεκροψία – νεκροτομή».

Valuenews.gr

Το άρθρο Τραγωδία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας| Νεκρός ανήλικος μετανάστης σε καρότσα φορτηγού εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.