Απέκλεισε ο υφυπουργός Εργασίας το ενδεχόμενο να δοθούν τα αναδρομικά και στους συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει στα δικαστήρια.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικαλέστηκε τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, λέγοντας ότι «το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ και αυτό θα δημιουργούσε μακροοικονομικές ανισορροπίες».

Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα

Όπως είπε μάλιστα, ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα και δεν πρέπει να μπαίνουμε σε παιχνίδια δημοσιονομικής πλειοδοσίας»

Ο κ. Μουλκιώτης από την πλευρά του υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει ηθική ευθύνη να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για να δοθούν τα αναδρομικά όχι μόνο στους 350.000 που άσκησαν προσφυγές και αγωγές έως τις 31 Ιουλίου του 2020, αλλά σε όλους τους συνταξιούχους». Επέμεινε μάλιστα, ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για κάτι τέτοιο.

Το άρθρο Τσακλόγλου | Χωρίς αναδρομικά οι συνταξιούχοι που δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.