Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις νότια του Ρεθύμνου καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες ενώ στο Ροδάκινο 7 οχήματα με 22 πυροσβέστες.Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού από τον αέρα δίνουν τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ αναμένεται άλλο ένα. Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με ιδία μέσα.

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σπηλίου – Αγίας Γαλήνης που είχε διακοπεί από χθες το βράδυ στις 22.00 λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα η ισχύς των ανέμων έχει πέσει και η αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.Η καταστροφή από τις φλόγες ξεκινάει Από Κρύα Βρύση, Ορνέ, Μέλαμπες, Σαχτούρια και έφτασε μέχρι τις πρώτες παραθεριστικές κατοικίες της Αγίας Γαλήνης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή πρόκειται για μία καταστροφή η οποία θα καθυστερήσει την ανάταξη δυνάμεων στους αργότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από φωτιά και το 2011.Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης, ανέφερε στο Newsbomb.gr, πω παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, υπήρξε νέα αναζωπύρωση.

Το άρθρο Φλέγεται το Ρέθυμνο | Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.