Για πολιτικές πιέσεις στον διεθνή Γάλλο σταρ Κιλιάν Μπαπέ ώστε να μην πάει στην Ρεάλ κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της «βασίλισσας» Φλορεντίνο Πέρεθ.

Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια. Ο Μακρόν πράγματι έπεισε τον Μπαπέ να μείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν και να μην μετακομίσει στην Μαδρίτη, όπου ήταν το όνειρό του, σύμφωνα με τον Πέρεζ.

Όμως, οι πολιτικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο χθες προέκυψαν; Ασφαλώς, όχι. Να, για παράδειγμα, ο Μπαρτσελόνα είχε κλείσει τον Αργεντινό σουπερ σταρ Αλφρέδο Ντει Στέφανο και ο δικτάτορας Φράνκο τον πήρε από το αεροδρόμιο και τον πήγε στην Ρεάλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ στην εκπομπή «Chiringuito»:

Για την μεταγραφή του Αουρελιέν Τσουαμενί: «Κάποιος του είπε ότι θα έπρεπε να πάει στην Παρί… Ναι ο Μπαπέ έκανε την προσπάθειά του να τον πείσει και είναι κάτι φυσιολογικό. Η Παρί και η Λίβερπουλ ήθελαν τον Τσουαμενί, είναι φυσικό να έχουμε ανταγωνισμό, αλλά ο Τσουαμενί ήθελε μόνο την Ρεάλ».

Για την υπόθεση του Κιλιάν Μπαπέ: «Δε νιώθω προδομένος από τον Μπαπέ. Μας είχε πει ότι το όνειρό του είναι να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όλα άλλαξαν μέσα σε 15 ημέρες λόγω πολιτικών και οικονομικών πιέσεων. Ο Μακρόν κάλεσε τον Μπαπέ, δεν βγάζει νόημα αυτό. Η Παρί του πρόσφερε την ηγεσία του πρότζεκτ της. Δεν είδα τον ίδιο Μπαπέ με αυτόν που θέλαμε εμείς. Κανείς δεν είναι πάνω από την Ρεάλ και αυτό δεν αλλάζει.

Νομίζω ότι η μαμά του Μπαπέ ήθελε να έρθει ο γιος της στην Ρεάλ, γιατί γνώριζε ότι πάντα ήταν το όνειρό του. Όμως τα πάντα άλλαξαν στην πορεία και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό, ακόμη έχω σεβασμό για τον Μπαπέ. Δεν υπογράψαμε κανένα προσύμφωνο, γιατί δεν μπορούσαμε να το κάνουμε.

Ποτέ δεν είπα ότι τελείωσε με τον Μπαπέ, σε τρία χρόνια πολλά μπορούν να αλλάξουν, αλλά δεν θέλω τον τωρινό Μπαπέ, θέλω τον πραγματικό…».

Για την European Super League: «Η European Super League είναι ακόμη «ζωντανή» είμαστε μέσα σε αυτή. Το Champions League είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς, ποτέ δεν είχαμε την αμφιβολία ότι θα μας αποκλείσει η UEFA».

Το άρθρο Φλορεντίνο Πέρεθ | «Με παρέμβαση Μακρόν ο Μπαπέ δεν ήρθε στην Ρεάλ» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.