Γροθιά στο στομάχι είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το πως δολοφόνησε την μητέρα του ο 59χρονος στην Θεσσαλονίκη.

Η ανήμπορη 84χρονη που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας κακοποιήθηκε σε υπέρτατο βαθμό, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην νεκροψία που έγινε.

Ο 59χρονος γιος της τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα, της έμπηξε ένα σπασμένο μπουκάλι στην κορυφή του κεφαλιού ενώ το τέλος την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγκελίδου, που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμί της, «ήταν κακοποιημένη με πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στον θώρακα» με τον γιο της να χαρακτηρίζεται «ψυχασθενής με χρόνιους εγκλεισμούς στα ψυχιατρεία».

«Τα χτυπήματα έγιναν με τα χέρια (σ.σ. από τον δράστη) και με ένα αιχμηρό αντικείμενο στην αριστερή βρεγματική χώρα, δηλαδή στην κορυφή του κεφαλιού, μάλλον με σπασμένο μπουκάλι. Όλα τα άλλα χτυπήματα τα έκανε με τα χέρια», τόνισε.

Επίσης, η ιατροδικαστής ανέφερε στη Voria.gr ότι η 84χρονη «πέθανε αμέσως διότι είχαμε και σύσφιξη της περιοχής του λαιμού. Την έπνιξε».

Ο 59χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα και θα οδηγηθεί αρμοδίως, όπως έγινε γνωστό χρόνια τώρα προκαλούσε προβλήματα ενώ πολλές φορές λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του είχε κληθεί η αστυνομία.

Του ζητούσε νερό

Η άτυχη 84χρονη, η οποία ήταν τυφλή και κατάκοιτη, βρέθηκε γυμνή στο διάδρομο της μονοκατοικίας όπου συζούσε με τον γιο της. Ο μητροκτόνος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα αλκοολισμού, ενώ το 2021 είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 58χρονος αφού τη δολοφόνησε, της έβγαλε τα ρούχα, με σκοπό να την πάρει στα χέρια και να πάει να τη θάψει στο κοιμητήριο του χωριού.

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν πως έγινε το φονικό:

«Η 84χρονη ξύπνησε τα ξημερώματα και ζήτησε από το γιο της νερό. Ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί, καθώς ήταν τυφλή και καθηλωμένη στο κρεβάτι. Ο γιος της δεν ανταποκρινόταν. Εκείνη επέμενε να ζητάει νερό. Τότε ο 58χρονος σε κατάσταση κρίσης πήρε μία γυάλινη φιάλη τη χτύπησε στο κεφάλι και την έριξε κάτω. Μετά την πάτησε δυνατά με το πόδι του στο στέρνο και τέλος της έσφιξε με δύναμη το λαιμό. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Της έβγαλε τα ρούχα και προσπάθησε να την ενταφιάσει στο κοιμητήριο».

Διαβάστε επίσης:

Γιός σκότωσε τη μάνα του στην Θεσσαλονίκη

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη| Στον ανακριτή ο 59χρονος

Valuenews.gr

Το άρθρο Φρίκη με τον μητροκτόνο| Της κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι και την έπνιξε εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά