Απίστευτη και πολύωρη ταλαιπωρία από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης για εκατοντάδες επιβάτες του «Λευκού Βέλους» του φημισμένου γρήγορου τρένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε στις 5:20 από την Αθήνα με προορισμό τη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 6 το απόγευμα το «Λευκό Βέλος» είχε σταματήσει στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα, με εκατοντάδες επιβάτες να παραμένουν στο τρένο σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, αναμένοντας εξηγήσεις τις οποίες μετά από αρκετές ώρες δεν είχαν ακόμη λάβει.

Όπως αναφέρει το GRTimes, αρκετοί από τους επιβάτες, δεν άντεξαν την αναμονή και την πολύ υψηλή θερμοκρασίας και έτσι εξήλθαν περιμένοντας ένα λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους, ενώ φαίνεται πως υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα στην ηλεκτροκίνηση εξαιτίας βραχυκυκλωμάτων.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο το πρωί της Παρασκευής δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί.

Την ταλαιπωρία των επιβατών σχολίασε με ανάρτησή του και ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Εδώ & 2 ώρες, το περιβόητο «Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ξεκίνησε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, εχει μείνει έξω από τη Δεκέλεια.
Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί σε χωράφια,σε μια αδιανόητη -για την ασφάλειά τους- απόφαση.
Η κατάσταση είναι εξοργιστική.Ο κ.Καραμανλής οφείλει να απολογηθεί pic.twitter.com/YmyVIL01wI

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) July 28, 2022

Hellenic Train: «Διακοπή ρεύματος προκάλεσε τα προβλήματα – Συγγνώμη»

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόβλημα που προέκυψε στο “Λευκό Βέλος” καθώς και σε άλλες αμαξοστοιχίες, αποδίδοντάς το σε διακοπή ρεύματος.

Αναλυτικά:

«Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς. Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους. Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινή συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».

Valuenews.gr

Το άρθρο Φρακαρισμένο για ώρες το φημισμένο «Λευκό Βέλος» |Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.