Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στη Λέσβο έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ πλοίο μετέφερε δέκα πυροσβεστικά  οχήματα από την Αττική

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιά είναι καλύτερη, έχει μειωθεί η ένταση του ανέμου, όμως μέχρι και αυτήν την ώρα υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα. Στη φωτιά στη Λέσβο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα. Επίσης στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι Ένοπλες Δυνάμεις άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες κατοικημένες περιοχές.

Το Σάββατο, δραματικές ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστών για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο στα Βατερά, όπου κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές σπίτια και επιχειρήσεις.  Ένα δεύτερο μέτωπο κινήθηκε από την περιοχή της Βρίσας, όπου ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος, ένα τρίτο μεγάλο μέτωπο κινήθηκε μέσα από δασώδη πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή προς τον οικισμό Σταυρό, χωρίς όμως να απειληθούν σπίτια.

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Το άρθρο Φωτιά στα Βατερά  Μυτιλήνης| Η εικόνα είναι καλύτερη, αλλά όχι καλή (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.