Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκονται πλέον τα μέτωπα της φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, τα οποία αναζωπυρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και προκάλεσαν νέα ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Για εμπρησμό κάνει λόγο ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής.

Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή. Είκοσι πέντε οχήματα και 110 πυροσβέστες καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν τη μάχη να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές και οικισμούς. Δεν κινδυνεύουν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις.

Η δημοτική Αρχή έχει λάβει απόφαση να μην επιτρέψει, κανένα κομμάτι καμένης γης να χτιστεί όπως επίσης ότι ο Άγιος Βασίλειος θα ζωντανέψει και πάλι όσο κι αν κάποιοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα.

«Την ώρα που ξεκινούσαν οι έλεγχοι του ΕΛΓΑ και οι πυροσβέστες έσβηναν μικρές εστίες αναζωπύρωσης, νέες εστίες παρουσιάζονταν και αποδιοργάνωναν τις πυροσβεστικές δυνάμεις διασπώντας τα μέτωπα πυρόσβεσης. Η σκέψη μου πάει πλέον στο οργανωμένο έγκλημα στον οργανωμένο εμπρησμό».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, ότι ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε δύσπνοια.

«Άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού»

Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρέθηκε για ακόμη μία φορά η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, εκφράζοντας την αγωνία της, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το μέλλον των ανθρώπων που ζουν στα χωριά του Αγίου Βασιλείου τα οποία έπληξε για 3η φορά το πύρινο μέτωπο, το 2001, το 2015 και σήμερα.

«Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού για την επούλωση των πληγών, τον σχεδιασμό του αύριο και την ενίσχυση του αγώνα των κατοίκων να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθημερινά που αφορούν την επιβίωση τους».

Σχετικά με δύο ακόμα μέτωπα φωτιάς που εκδηλώθηκαν το ένα στη θέση Αμπελάκι και το δεύτερο στο χωριό Καρέ και τα δύο στην ενότητα του δήμου Ρεθύμνης ελέγχθηκαν άμεσα με τη συμβολή πυροσβεστικών δυνάμεων και των δύο ελικοπτέρων, τα οποία δεν επιχειρούσαν εκείνες τις ώρες στο μεγάλο μέτωπο του δήμου Αγίου Βασιλείου λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Αργότερα οι φωτιές τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο χωρίς να κινδυνέψουν σπίτια οι περιουσίες και βρίσκονται, η φωτιά στο Αμπελάκι σε απόλυτη ύφεση ενώ η φωτιά στις Καρές σε πλήρη έλεγχο. Την φωτιά στις Καρές ελέγχουν 7 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες και 10 άτομα στα πεζοπόρα τμήματα. Η φωτιά έκαψε 30 στρέμματα αγροτικής γης και 35 χορτολιβαδικής.

Valuenews.gr

Το άρθρο Φωτιά στο Ρέθυμνο| Υπό πλήρη έλεγχο- Στο νοσοκομείο πυροσβέστης εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά