Τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε για διπροσωπία ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, καθώς και ότι παίζει «παιγνίδι», μετά τη μείωση της ποσότητας του αερίου που προμηθεύει η Μόσχα στο Βερολίνο μέσω της αγωγού Nord Stream 1 με την επίκληση τεχνικού προβλήματος με επισκευασμένη τουρμπίνα που βρίσκεται στη γερμανική επικράτεια.

Ο Ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

“Δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι για τη μείωση των παραδόσεων”, είπε ο κ. Χάμπεκ στο Γερμανικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «η τουρμπίνα είναι έτοιμη για παράδοση στη Ρωσία».

“Η Ρωσία παραβιάζει συμβατικές της υποχρεώσεις και κατηγορεί άλλους” γι’ αυτό, επέμεινε ο κ. Χάμπεκ. «Ο Πούτιν παίζει διπρόσωπο παιγνίδι. Προσπαθεί να αποδυναμώσει την μεγάλη υποστήριξη προς την Ουκρανία και να διχάσει την κοινωνία μας. Για να το επιτύχει αυτό, προκαλεί αβεβαιότητα και αυξάνει τις τιμές. Το αντιμετωπίζουμε με ενότητα και επικεντρωμένες ενέργειες. Λαμβάνουμε προφυλάξεις για να βγάλουμε τον χειμώνα».

Το άρθρο Χάμπεκ | Ο Πούτιν παίζει παιχνίδια με το Φυσικό αέριο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.