Η έκτη έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 13 Αυγούστου σε διαφορετικές τοποθεσίες της Χίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διεθνείς παραγωγές, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και ευρεία γκάμα ρεπερτορίου, που περιλαμβάνει από ρεμπέτικο και παραδοσιακά ακούσματα μέχρι έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου αναδεικνύει τα φυσικά τοπία και την άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά του νησιού διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε τοποθεσίες με ιστορική σημασία, ενώ φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά είδη, μεταξύ των οποίων η Μαρία Φαραντούρη, ο Taner Akyol, η Τάνια Γιαννούλη, η Σοφία Σαρρή και διεθνούς φήμης σολίστ κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Κοινός τόπος όλων των φετινών εκδηλώσεων είναι «το ταξίδι πέρα από τους ορίζοντες». Το ταξίδι αυτών που αναγκάστηκαν να αφήσουν για πάντα τον τόπο τους, αυτών που διέσχισαν τους ωκεανούς αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αυτών που ταξιδεύουν νοητά στον χώρο και στον χρόνο με όχημα τη μουσική, τους πολίτες του κόσμου, που με την ορμή, τη δύναμη και την ελευθερία που χαρίζει η μουσική πέρασαν σύνορα που έμοιαζαν απροσπέλαστα. 

Tο αναλυτικό πρόγραμμα

Τετάρτη 3 Αυγούστου | Κτήμα Σπύρου Στεφάνου, Κάμπος Χίου | ώρα: 21:00

Αλληλεγγύη – Concert in motion & Εγκαίνια βίντεο-εγκατάστασης Αλληλεγγύη – Words in motion

Πέμπτη 4 Αυγούστου | Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου | ώρα: 21:00

Συναυλία Κλασικής Μουσικής

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εντάσσει στο πρόγραμμά του μια συναυλία κλασικής μουσικής στην οποία θα συμπράξουν διεθνούς φήμης σολίστ.

Κυριακή 7 Αυγούστου | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά | ώρα 21:00

EXT INC / REMEMBER ME- Παγκόσμια πρεμιέρα στο πλαίσιο του διεθνούς πρότζεκτ Outernational

Βιώνουμε τη μεγαλύτερη εξαφάνιση ειδών στην ιστορία. Πολλές γλώσσες επίσης χάνονται, καθώς και οι μουσικές και οι συναφείς ήχοι. 

Δευτέρα 8 Αυγούστου | Ανοιχτό θέατρο Βίγλα Παχή στο Τηγάνι Σιδηρούντας | ώρα 21:00

Marine Rituals

Η συνεργασία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με την DEO projects που εγκαινιάστηκε την περσινή χρονιά και έθεσε τις βάσεις για έναν συνεχή δημιουργικό διάλογο μεταξύ εικαστικών τεχνών και μουσικής, συνεχίζεται και φέτος.

Τετάρτη 10 Αυγούστου | Μουσείο Μαστίχας Χίου | ώρα: 21:00

Tania Giannouli Trio

Το σταθερό πλέον ραντεβού του με το κοινό της τζαζ ανανεώνει και φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Σάββατο 13 Αυγούστου | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην περιοχή Καστρομηνά | ώρα: 21:00

Μαρία Φαραντούρη & Taner Akyol

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου έχει την τιμή και τη χαρά να υποδέχεται τη Μαρία Φαραντούρη, σε μια συναυλία που ρίχνει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν masterclasses με τους καλεσμένους μουσικούς του φεστιβάλ σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου, ενώ συνεχίζεται το ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά πρόσφυγες, σε συνεργασία με τις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδράσης στη Χίο.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν οι Όλγα Holdorff Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης.

ValueNews.gr

Το άρθρο Χίου | Μουσικό Φεστιβάλ – Έρχεται από 3 έως 13 Αυγούστου εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.