«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενη είναι για μένα η σημερινή ημέρα», επισήμανε σε stories της στο Instagram.

Σε αυτοτελές ποινικό αδίκημα , δηλαδή σε κακούργημα, θέσπισε την εκδικητική πορνογραφία (revenge porn) το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει γυναίκες που έχουν πέσει θύμα εκδικητικής πορνογραφίας.

Η Χριστίνα Ορφανίδου, παίκτρια του reality Big brother, ήταν μια από τις γυναίκες που είχε μιλήσει ανοιχτά για τη δική της περίπτωση revenge porn.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ξέσπασε σε λυγμούς μέσα από τα stories της στο Instagram.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενη είναι για μένα η σημερινή ημέρα. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια και τόσες κοπέλες που έχουν περάσει άσχημα, άλλαξε η νομοθεσία. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Μπράβο κορίτσια. Επιτέλους τα καταφέραμε», λέει στο βίντεο που ανέβασε στο Ιnstagram της.

Οι ποινές που προβλέπονται αναλυτικά
Η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση έρχεται να καλύψει ένα «κενό» στον Κώδικα, για ένα αδίκημα που με σύμμαχο την τεχνολογία, είναι ευρέως διαδεδομένο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί για αυτή την αλλαγή, με αφορμή την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Προβλέπεται ακόμη και σε περίπτωση απειλής, φυλάκιση ενός έτους, ενώ η ποινή φτάνει τα 8 χρόνια κάθειρξη εάν γίνει ανάρτηση στο διαδίκτυο ή στα social media.

Στην περίπτωση που ενήλικας δημοσιεύσει υλικό που αφορά ανήλικο ή εάν αφορά πρώην σύντροφο ή σύζυγο, τότε η ποινή ανέρχεται έως και τα δέκα έτη κάθειρξης, εάν το θύμα οδηγηθεί στον θάνατο από αυτήν την πράξη.

Δείτε το βίντεο της:

ValueNews.gr

Το άρθρο Χριστίνα Ορφανίδου για τη νέα νομοθετική διάταξη για το revenge porn| «Επιτέλους τα καταφέραμε» εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.