Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολλών γαλλικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται και σήμερα η ελληνογαλλίδα υφυπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου καθώς έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον της με βάση τρείς συνολικά καταγγελίες.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου σπούδασε στην Ιταλία και εργάστηκε σε πολλά νοσοκομεία του Παρισιού ως γυναικολόγος.

Ήταν βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου του 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στη γαλλική κυβέρνηση. Εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν στις 20 Μαΐου. 

Έδωσε σκληρό αγώνα για να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον Γάλλο πρόεδρο στις 11 Ιανουαρίου του 2022.

Τι υποστηρίζουν οι μηνύτριες

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από πρώην ασθενή της Ζαχαροπούλου στις 25 Μαΐου 2022. Στη συνέχεια, μια δεύτερη ενήλικη γυναίκα κατέθεσε και αυτή μήνυση στις 16 Ιουνίου.

Μιλώντας στον γαλλικό τύπο, η ίδια υποστήριξε ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου την άγγιξε σε ευαίσθητο σημείο κατά τη διάρκεια εξέτασης τον Ιανουάριο του 2016, ενώ προηγουμένως η ασθενής είχε αρνηθεί.

«Της είπα όχι. Είδα ότι δεν με άκουσε και φόρεσε τα γάντια της. Άρχισα να κλαίω σιγανά. Είχα παγώσει τελείωσε, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Της είπα ότι πονάω και αυτή είπε ότι είναι απλά μια εξέταση», φέρεται να είπε.

Η δεύτερη μηνύτρια επισκέφτηκε τη γυναικολόγο για προβλήματα ενδομητρίωσης τον Ιούνιο του 2016. Όπως υποστηρίζει η γυναίκα, η Ζαχαροπούλου προχώρησε σε κολπική εξέταση χωρίς να της πει τίποτα απολύτως, κάτι που έκανε την ασθενή να ξεσπάσει σε κλάματα.

«Ήταν βάναυσο, βίαιο και είναι πολύ επώδυνο. Ήμουν σε κατάσταση απόλυτης έκπληξης. Τώρα, βιώνω μετατραυματικό στρες που είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ καθημερινά», σημειώνει η γυναίκα, η οποία θυμάται ότι εκείνη την ημέρα και άλλες ασθενείς στο γραφείο είχαν δάκρυα στα μάτια τους.

Η τρίτη καταγγελία μίλησε σήμερα στο AFP και κατήγγειλε τη Ζαχαροπούλου για αντιεπαγγελματικές πράξεις. Η 26χρονη γυναίκα αναφέρει ότι επισκέφτηκε τη γιατρό το 2016 για γυναικολογικά προβλήματα. Όπως είπε και η ίδια βίωσε την εξέταση «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση». «Νόμιζα ότι κανείς δεν θα με πίστευε, αλλά σήμερα είναι διαφορετικά», ανέφερε η γυναίκα, εξηγώντας τον λόγο που δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημη καταγγελία.

Αναμένεται τώρα από τις δικαστικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και να καταδείξουν αν αποτελούν ή όχι ποινικά αδικήματα οι ιατρικές αυτές πράξεις χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών.

Η υφυπουργός δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποιο σχόλιο ενώ όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, η ίδια “δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τους ασθενείς της”.

Η τοποθέτηση της γαλλικής κυβέρνησης

Ερωτηθείσα σήμερα επί του θέματος η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολίβια Γκρεγκουάρ δήλωσε ότι η γαλλική δικαιοσύνη εξετάζει τις καταγγελίες, ότι «δεν αποδίδουμε δικαιοσύνη ούτε στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα καφέ, ούτε στα πολιτικά κόμματα» και ότι, αν και όταν υπάρξει νομική συνέχεια, θα υπάρξουν και κυβερνητικές αποφάσεις.

Valuenews.gr

Το άρθρο Χρυσούλα Ζαχαροπούλου| Νέα καταγγελία για την Ελληνίδα της κυβέρνησης Μακρόν εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.