Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο «Αττικόν» -και όχι μόνο- από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ότι το ΕΣΥ δεν δέχεται πίεση.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω νοσοκομείο μια κλινική γέμισε με 32 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, άλλοι 20 νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας, ενώ 8 ξέμειναν από την προχθεσινή εφημερία σε φορεία στα Επείγοντα, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε πως «Έπεσαν έξω οι ειδικοί στις προβλέψεις τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας φέτος το καλοκαίρι από τον κορωνοϊό. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά. Εκεί που τα νοσοκομεία είχαν επανέλθει σε μία στοιχειώδη φυσιολογική λειτουργία, αποδεσμεύοντας τις κλινικές κορωνοϊού για άλλες παθήσεις και το προσωπικό βρήκε την ευκαιρία να πάρει σταδιακά λίγες ημέρες άδεια, πάμε πίσω ολοταχώς. Τα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών περιστατικών κορωνοϊού προσαρμόζουν για άλλη μια φορά τη λειτουργία τους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Μιλώντας για το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουλίου, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε πως «Δεν υπήρχε κρεβάτι άδειο για να νοσηλευθούν. Προφανώς σήμερα θα δεσμεύουν και νέα κλινική».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε ότι η κατάργηση των μέτρων πολλαπλασίασε τα κρούσματα και ζητά από τους πολίτες να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας.

«Είναι μέγα λάθος να λέγεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πιο ελαφριά περιστατικά σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα. Κανείς δεν εισάγεται στο νοσοκομείο για πλάκα η με ήπια συμπτωματολογία. Η κατάργηση των μέτρων νίκησε το καλοκαίρι και πολλαπλασίασε τα κρούσματα», δήλωσε και συνέχισε: «Οι μάσκες άρχισαν ξαφνικά να μας πνίγουν και η ιχνηλάτηση πέρασε στην ευθύνη του καθενός, με αποτέλεσμα να μην δηλώνουν το θετικό τεστ προκειμένου να γλυτώσουν την καραντίνα. Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση εφαρμόστε τα μέτρα προστασίας».

Valuenews.gr

Το άρθρο Χωρίς κρεβάτια το «Αττικόν»| Ασθενείς «ξέμειναν» σε φορεία στα επείγοντα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.