Στο κινητό τηλέφωνο μεταφέρονται από σήμερα το δίπλωμα οδήγησης και η αστυνομική ταυτότητα, μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, που παρουσιάστηκε επίσημα χθες από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εφαρμογή, που θα είναι σταδιακά διαθέσιμη ανάλογα με τον ληγοντα του ΑΦΜ, θα δημιουργεί, θα αποθηκεύει και θα ελέγχει τη γνησιότητα των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.

Σήμερα η πλατφόρμα άνοιξε για τα ΑΦΜ με λήγοντα 2.

Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους.

Επιπλέον, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr.

Το άρθρο Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα | Πως θα κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.