Συνεχίζεται το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» που φέρνει βροχές και τοπικές καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα προκαλούνται και πολλά προβλήματα στους δρόμους. Ξαφνικά μπουρίνια και καταιγίδες αναμένονται στις ηπειρωτικές περιοχές και την Πελοπόννησο. 

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης», είναι οι εκτεταμένες βροχές και οι τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας που φέρνουν πολλά προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα «η χώρα συνεχίζει να επηρεάζεται από τις ψυχρές εναέριες μάζες όπου τις απογευματινές ώρες θα παρατηρηθούν έντονες βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά θα προκαλέσουν προβλήματα, όπως αυτά που είδαμε στη Θεσσαλονίκη.

Για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου η μέρα ξεκινά με τοπικές συννεφιές προς το βορειοδυτικό Αιγαίο, προς την περιοχή της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα έχουμε και πάλι μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις απογευματινές ώρες θα δούμε τα φαινόμενα να εξαπλώνονται για άλλη μία ημέρα στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού.

Αττική

Στην Αττική ο καιρός δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή, ενώ για σήμερα Τετάρτη, 15 Ιουνίου, δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες. Ενδεχομένως αύριο Πέμπτη, κατά τις απογευματινές ώρες να βρέξει τοπικά στα βόρεια προάστια. Το Σάββατο μετά το μεσημέρι, πιθανότατα να επικρατήσουν συννεφιές και τοπικές βροχές.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

ValueNews.gr

Το άρθρο «Ψυχρή Λίμνη» | Πού αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πότε εξασθενεί το φαινόμενο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.