Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας αντισυμβατικός τύπος, σύμφωνα με όσα ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Το τελευταίο του ποστ από το Ιόνιο, προφανώς για τους Έλληνες αστυνομικούς: «Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει αστυνομικό να τρώει ντόνατ», τιτίβισε, αναφερόμενος στο αμερικανικό στερεότυπο που θέλει τους αστυνομικούς να απολαμβάνουν διαρκώς το συγκεκριμένο γλύκισμα.

Αυτό είχε και πάλι τα γνωστά αποτελέσματα απ[ο την μετριότητα των ανθρώπων που τον ακολουθούν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τον trollάρουν συνεχώς και, μάλιστα, με πικρόχολα σχόλια.

Σε μία κοινωνία σε αποσύνθεση και την παρακμή να προβάλει από κάθε γωνιά στην χώρα, οι Έλληνες χρήστες με το σίγουρο ορθογραφικό λάθος σε κάθε ποστάρισμα, τον ειρωνεύονται.

Κατά βάση, τον ζηλεύουν στην κοινωνία των μετρίων που κινεί τα νήματα στα social media. Δεν εξηγείται τέτοιος μένος και μοχθηρία εναντίον του.

Σχεδόν κοινός παρονομαστής σε ό,τι ποστάρει, είναι πως πρόκειται για ένα κακομαθημένο παιδί, που ζει πλουσιοπάροχα. Λες και δεν τα δουλεύει τα χρήματα που βγάζει, αλλά τα κλέβει ή τους ζήτησε δανεικά για να τα αποκτήσει.

Αυτά τα ίδια trollάκια είναι πρόθυμα να εκθειάσουν την προεδράρα της ομάδας τους, έστω κι αν έχει περάσει από τα δικαστήρια, να αποθεώσουν την trash TV και τους «ψευτοήρωες» – influencers των τηλεριάλιτι, να ασχοληθούν με τις καμπύλες της κάθε κενού περιεχομένου μοντέλας.

Προφανώς και ό,τι γράφει ο καθένας στα social media είναι υπό την κρησάρα των χρηστών. Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η χολή εναντίον του Τσιτσιπά έχει καταντήσει εμμονικό σύνδρομο από τους χρήστες. Μήπως θα πρέπει να παίρνει την… άδεια του κάθε ισοπεδωμένου «δικτάτορα» της μετριότητας;

Το BBC με αφορμή τις τελευταίες τοποθετήσεις του Στέφανου θέλησε να τον… τρολάρει στην σελίδα του στο Facebook:  «Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Σωκράτης… Τσιτσιπάς. Ο τελευταίος από τη μεγάλη λίστα των Ελλήνων φιλοσόφων».

Τι λες; Σοβαρά; Τι έγραψε το άλλοτε κραταιό BBC όταν ο Γκάρι Λίνεκερ, βασικός τηλεπαρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε με το σώβρακο; Τον χλεύασε;

Το άρθρο Η «δικτατορία των μετρίων» του twitter trollάρει τον Τσιτσιπά, αλλά θα ήθελε να του μοιάσει | To BBC δεν ασχολήθηκε με το… σώβρακο του Λίνεκερ (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.