Νύχτα έντασης η χθεσινή στη Θεσσαλονίκη όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες και πυροτεχνήματα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με της πληροφορίες, το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανέφεραν ότι ομάδα νεαρών πραγματοποιούσε πάρτι στην πλατεία Καλλιθέας.

Στο σημείο πήγε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή του πάρτι. Οι νεαροί είπαν στους αστυνομικούς ότι μετά τις 11 θα σταματήσουν τη μουσική.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ομάδα αντιεξουσιαστών, που συμμετείχε στο πάρτι της πλατείας, επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες και πυροτεχνήματα.

Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε Ι.Χ. ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές.

ValueNews.gr

Το άρθρο Θεσσαλονίκη | Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στα ΜΑΤ(vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.