Τέτοια καλοκαιρινά ματς δεν παίζονται για θέαμα, αλλά για την πρόκριση κι ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε, αλλά θέλει την προκριθεί.

Ο Ολυμπιακός, σε όλη την τετραετία του Πέδρο Μαρτίνς, έχει δείξει ότι ξέρει πώς να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και αυτό το 1-1 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα- στο πρώτο ματς για την 2η προκριματική φάση του Champions League, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Μπορεί συνολικά να ήταν ίσως κάτι παραπάνω από κακός, μπορεί η Μακάμπι να ήταν η μοναδική από τις δύο ομάδες που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να έχασε τεράστιες ευκαιρίες, ωστόσο η ισοπαλία σίγουρα αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της ρεβάνς του Καραϊσκάκη σε μια εβδομάδα (27/7).

Ο Ζίνκερναγκελ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό, με τον Χαζίζα να ισοφαρίζει για τους Ισραηλινούς στις καθυστερήσεις με ένα απίθανα τυχερό γκολ. 

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς μόνο εντυπωσιακό δεν ήταν -κάθε άλλο- ωστόσο ήταν ίσως το μοναδικό που μπορεί να παίξει αυτή την εποχή η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός ήταν πειθαρχημένος τακτικά, είχε σωστές αλληλοκαλύψεις στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έτρεξε πολύ, βρήκε ένα γρήγορο γκολ και αυτό ακριβώς προσπάθησε να υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια ως το φινάλε.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνολικά είχαν τραγική εικόνα από τη μέση και μπροστά -κάτι που γνωρίζαμε από τα φιλικά- όμως ταυτόχρονα είχαν την οξυδέρκεια και την εμπειρία να κάνουν τη δουλειά τους ανασταλτικά.

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ / 4-3-3): Κοέν, Κορνού (79′ Μεναχέμ), Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Σούντγκρεν, Λαβί (61′ Φανί), Τσέρι, Μοχάμεντ, Χαζίζα, Ντέιβιντ (60′ Πιερό), Ατζιλί (50′ Ρουκάβιτσα).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μανωλάς, Βρσάλικο (81′ Παπασταθόπουλος), Κανέ, Εμβιλά (72′ Μπουχαλάκης), Ζίνκερναγκελ (46′ Αμπ. Καμαρά), Α. Καμαρά (46′ Μ. Καμαρά), Μασούρας (81′ Άβιλα), Τικίνιο.
Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Το άρθρο Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1 | Δεν βλέπεται, αλλά βλέπει ξεκάθαρα την πρόκριση (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.