Ο αγρότης από τη Βισαλτία, νοσηλεύεται, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, μετά από “επίθεση” που δέχτηκε από αράχνη και συγκεκριμένα “μαύρη χήρα”.

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο ο αγρότης είχε πόνους σε όλο του το σώμα. Άμεσα οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο και απευθύνθηκαν στον διευθυντή της Κλινικής, Θεόφιλο Καλλινικίδης. Ο τελευταίος κάνοντας διάγνωση διαπίστωσε ότι πρόκειται για τσίμπημα από αράχνη στο μηρό. Ο ίδιος έχοντας χρειαστεί και στο παρελθόν να αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό γνώριζε ακριβώς πως να βοηθήσει τον αγρότη.

Αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να παραγγείλουν το αντίδοτο, και να φτάσει αυτό από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον αέρα και τη δυνατή βροχή του Σαββάτου σε όλο το νομό. Τελικά το αντίδοτο έφτασε στην ώρα του και χορηγήθηκε στον ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών σε καλή κατάσταση.

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Η «μαύρη Χήρα» πάντως είναι ένα είδος αράχνης που υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση. Ανήκει στο γένος Latrodectus. Το όνομά της αναφέρεται στην τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα. Tο δηλητήριο της μαύρης χήρας αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και τον θάνατο.

Το άρθρο Σέρρες| Αράχνη «μαύρη χήρα» τσίμπησε αγρότη και τον έστειλε στο νοσοκομείο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.