Το σφοδρό κύμα καύσωνα που πλήττει την Κίνα τις τελευταίες ημέρες συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα. η Σανγκάη εξέδωσε τον υψηλότερο συναγερμό για ακραία ζέστη για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι. 

Οι θερμοκρασίες στην Σανγκάη αναμένεται σήμερα να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας. Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε «κόκκινο συναγερμό», που αποτελεί ένδειξη ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον στους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο 24ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σανγκάη έχει εκδώσει τρεις «κόκκινους» συναγερμούς τις πέντε τελευταίες ημέρες, κάτι που θεωρείται σπάνιο καθώς η πόλη έχει εκδώσει 17 τέτοιες προειδοποιήσεις από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 1873. Την Τετάρτη (13.07.2022) οι θερμοκρασίες στην πόλη έφθασαν τους 40,9 βαθμούς Κελσίου, όπως το επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε στα τέλη Ιουλίου του 2017.

Στο σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων στην Κίνα, οι οικοδομικές εργασίες και άλλες εξωτερικές δραστηριότητες περιορίζονται ή σταματούν στην περίπτωση «κόκκινου» συναγερμού.

ValueNews.gr

Το άρθρο Σανγκάη | Τρίτος «κόκκινος συναγερμός» για τον καύσωνα – Σε επίπεδα ρεκόρ η θερμοκρασία εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.