Σοκ έχει προκαλέσει το έγκλημα στο Ξηροχώρι, με τα νέα στοιχεία να βγαίνουν στην επιφάνεια σοκάροντας την τοπική κοινωνία.

Ο 59χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της μητέρας του, βρίσκεται πλεον αντιμέτωπος και την κατηγορία του βιασμού.

Υπενθυμίζουμε πως κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα καθώς και τις καταθέσεις που υπάρχουν, φαίνεται να προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας και γι’ αυτό τον λόγο ασκήθηκε σε βάρος του επιπλέον ποινική δίωξη για βιασμό, κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, το ιατροδικαστικό πόρισμα εκτός από τα θανατηφόρα χτυπήματα περιγράφει και κακώσεις από πράξεις βιασμού, οι οποίες προσδιορίζονται χρονικά πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα «από λίγες ώρες μέχρι κάποια 24ωρα πριν τη δολοφονία».

«Δεν άντεχα άλλο»

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, αρνήθηκε τον βιασμό, επαναλαμβάνοντας πάντως -όπως και προανακριτικά- ότι είχε κουραστεί φροντίζοντας επί πέντε χρόνια την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του. «Δεν άντεχα άλλο», φέρεται να είπε, ενώ διά του συνηγόρου του ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Τη σορό της άτυχης 84χρονης είχε εντοπίσει ο αδελφός του κατηγορούμενου. Το θύμα έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα, αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία περιοχή. Τα περισσότερα χτυπήματα φαίνεται πως έγιναν με τα χέρια, ενώ βρέθηκε και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με σπασμένο μπουκάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, στο τέλος ο δράστης φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του.

Valuenews.gr

Το άρθρο Φρίκη με τον μητροκτόνο στη Θεσσαλονίκη| Πριν την σκοτώσει, την βίασε εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.