Μάχη με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

“Μάχες” με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη

Συνεχείς “μάχες” με τις αναζωπυρώσεις που ξεσπούν κάθε τόσο σε διάφορα σημεία, δίνουν πάνω από 150 Πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα μέχρι το διάστημα που θα μπορούν να πετούν.

Οι επίγειες Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν με ελικόπτερο από άλλες περιοχές, όπως την Ξάνθη και προσπαθούν να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις που ξεσπούν από το Αρίστηνο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, μέχρι το Αετοχώρι και τα Λουτρά όπου επεκτάθηκε.

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές, το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να περιορίσουν τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ανέφερε πως εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά υπό έλεγχο στον Κουβαρά Αττικής

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στη θέση Κάμπος στον Κουβαρά Αττικής, λίγο μετά τις 11:00πμ. Η φωτιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση αλλά ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο.

Αντιμετωπίστηκε η αναζωπύρωση στη Σάμο

Κατάφεραν να ελέγξουν την αναζωπύρωση της Πέμπτης στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Τετάρτη στη νοτιοδυτική Σάμο πυροσβέστες και εθελοντές. Κάποια σημεία, μικροεστίες καπνού, καθάρισε σήμερα το ελικόπτερο Έρικσον που πέταξε πάνω από την περιοχή ήδη από νωρίς. Εκκρεμεί η συνολική αποτίμηση σχετικά με την καμένη έκταση.

Καλύτερη η εικόνα από το μέτωπο Φέριζα

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στη Λαυρεωτική, αρχικά στην περιοχή της Φέριζας. Ήδη δύο οικισμοί, τόσο αυτός της Φέριζας όσο και του Αγίου Παντελεήμονα της Αναβύσσου, εκκενώθηκαν προληπτικά έπειτα από σχετικό μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει κυκλωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κεφαλονιά

Οροθετήθηκε η φωτιά στον Άγιο Κωνσταντίνο. Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, σημειώθηκε και ένας ευτυχώς ελαφρύς τραυματισμός πυροσβέστη. H φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση το απομεσήμερο της Πέμπτης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πρέβεζα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις τέσσερις το μεσημέρι στο Νεοχώρι της Πρέβεζας. Πυροσβέστες και κάτοικοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, το καταστροφικό έργο της οποίας ευνοούσαν οι άνεμοι, που έπνεαν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά είχε φτάσει δίπλα από θερμοκήπια και σπίτια.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μάζι Βοιωτίας

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βοιωτία, στην περιοχή Μάζι. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ωστόσο η φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Οι περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) είναι οι εξής:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

• Περιφέρεια Κρήτης

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Valuenews.gr

Το άρθρο Φωτιά τώρα και πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.