Χειρόφρενο τραβούν σήμερα, Τετάρτη τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αντιδρώντας στην παράταση της σύμβασης του οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για ακόμη ένα έτος.

«Είναι αδιανόητο, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων, να γίνεται ‘σχεδιασμός’ του συγκοινωνιακού έργου με συνέχιση εκχώρησης των ΚΤΕΛ, γεγονός που κάθε άλλο παρά τον δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών προάγει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του οργανισμού στις 11:00, ζητώντας να μην παραταθεί η σύμβαση του με τα ΚΤΕΛ για ακόμη ένα έτος.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του σωματείου, η απεργία αποφασίστηκε ομόφωνα, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε απάντηση της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, και που στο άρθρο 1 προβλέπει “παράταση συμβάσεων ανάθεσης και υπεκμίσθωσης συγκοινωνιακού έργου κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 54 του ν.4568/2018”. Με την τροπολογία παρατείνονται για ένα χρόνο οι συμβάσεις ανάθεσης κι εκμίσθωσης συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ και του ΟΘΕΛ με τα ΚΤΕΛ για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο «η προτεινόμενη ρύθμιση αποτελεί ένα αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση της διάδοσης και διασποράς της νόσου COVID-19 από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μέσω της παράτασης της δυνατότητας ανάθεσης του συγκοινωνιακού έργου.”

Valuenews.gr

Το άρθρο 24ωρη απεργία| Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.