Έτοιμη είναι η πλατφόρμα digitalsme.gov.gr για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU και συνολικό προϋπολογισμό ύψους 445.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, με το πρόγραμμα δίνονται πολλά λειτουργικά εργαλεία σε παρά πολλούς.

Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε το πρόγραμμα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρούμε ότι θα παίξει έναν καθοριστικό ρόλο ώστε να μπορέσει να τις αναβαθμίσει. Νομίζω ότι είναι ένα αναγκαίο εργαλείο για αυτό και θα είναι χρήσιμο και χρηστικό».

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, «ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που απευθύνεται αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτό που ανακοινώνεται σήμερα, πρόκειται για ενισχύσεις 445 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που θα επωφεληθούν από την πρωτοβουλία θα υπερβούν τις 200.000, αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” απευθύνεται στους πολλούς».

Να σημειωθεί ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει, η διαδικασία είναι απλή, με προσθήκη, ηλεκτρονικά, των στοιχείων και κωδικών των εταιρειών στην σχετική πλατφόρμα.

ValueNews.gr

Το άρθρο 445 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Οι δικαιούχοι εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.