Ο επόμενος μουσικός διαγωνισμός «Eurovision» θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς η νικήτρια χώρα Ουκρανία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Την είδηση έκανε γνωστή ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι επίσημο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό, ενώ το BBC σε συνεργασία με την κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας θα μεταδώσουν το πρόγραμμα.

Επίσης, η διοργάνωση υπόσχεται πως στον διαγωνισμό του 2023 θα επικρατούν ουκρανικά στοιχεία.

Το νικητήριο συγκρότημα «Kalush Orchestra» έλαβε ειδική άδεια, προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία και να παραβρεθεί στον διαγωνισμό στο Τορίνο, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη.

Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του ουκρανικού συγκροτήματος.

Valuenews.gr

Το άρθρο Eurovision| Το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό το 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.