Διακόπτονται από αύριο 21 Ιουνίου μέχρι και τις 27 Ιουνίου οι ροές φυσικού αερίου της Gazprom προς τη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Η διακοπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οφείλεται στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας.

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με την ΔΕΠΑ, δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας καθώς συνεχίζεται η τροφοδοσία της με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού ενώ υπάρχουν – όπως αναφέρεται – υψηλά αποθέματα.

Η ροή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη Nord Stream 1

Η ροή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 ήταν ελαφρά υψηλότερη σήμερα το πρωί, ενώ η παροχή αερίου μέσω Ουκρανίας παρέμεινε σταθερή και η ροή προς τα ανατολικά μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη μειώθηκε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Οι ροές φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 κάτω από τη Βαλτική θάλασσα ανέρχονταν σε 30.282,592 κιλοβατώρες (kWh/h) έως τις 10:40 ώρα Ελλάδας, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Ιουνίου, δείχνουν οι πληροφορίες της διαχειρίστριας εταιρίας.

Οι ροές υπερέβαιναν επίσης ελαφρά τις δηλώσεις ή τα αιτήματα για αέριο, που ήταν στις 29.284,539 κιλοβατώρες.

Οι δηλώσεις για ροές αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Βέλκε Καπουσάνι ήταν στα 36,8 κυβικά μέτρα την ημέρα, παραμένοντας αμετάβλητες από χθες, σύμφωνα με στοιχεία από τον διαχειριστή του ουκρανικού συστήματος διανομής.Οι ροές με κατεύθυνση ανατολικά μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη στην Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης Μάλνοβ στα σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία ήταν 1.626.633 κιλοβατώρες σήμερα το πρωί, ελαφρώς αυξημένες από τα επίπεδα του σαββατοκύριακου (περίπου 1.250.000 κιλοβατώρες).

Στον αγωγό θα πραγματοποιηθούν επίσης τακτικές ετήσιες εργασίες συντήρησης από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία συνήθως δεν υπάρχουν ροές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το άρθρο Gazprom | Σταματά αύριο την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά