Τουλάχιστον 23 παραθεριστές μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης ναυτίας και κνησμό ύστερα από «δηλητηρίαση», όπως μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

Μία μεγάλη διαρροή χλωρίου σε ξενοδοχείο της Μαγιόρκα έχει προκαλέσει δηλητηρίαση σε περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Διασώστες έσπευσαν στο σημείο της διαρροής χλωρίου στο ξενοδοχείο «Sea Club» στο θέρετρο Alcúdia.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Μαγιόρκα «Cronica Balear», μπορεί να προστέθηκε περισσότερη ποσότητα χλωρίου από το κανονικό στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία γύρω στις 12:30 τοπική ώρα, ενώ βρίσκονταν στον χώρο της πισίνας.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ultima Hora», πολλοί λουόμενοι άρχισαν να παραπονιούνται στους ναυαγοσώστες της πισίνας του ξενοδοχείου λίγο μετά το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, η διεύθυνση του ξενοδοχείου έδωσε εντολή να βγουν όλοι από την πισίνα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αρκετοί παραθεριστές άρχισαν να υποφέρουν από συμπτώματα όπως έντονη ναυτία, ερεθισμό του δέρματος και κνησμό. Οι παραθεριστές διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ValueNews.gr

Το άρθρο Iσπανία | 23 τουρίστες νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα δηλητηρίασης στη Μαγιόρκα εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.

EnglishΕλληνικά