Η κλασική μουσική έχει την τιμητική της στη Σίφνο από 5 έως 11 Ιουλίου, με το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής-MuSifanto, που διοργανώνει για έβδομη χρονιά ο σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Μετά τις ματαιώσεις των δύο προηγούμενων καλοκαιριών που επέβαλε η πανδημία της Covid-19, το MuSifanto επιστρέφει στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του για να εκπέμψει στο νησί και τους επισκέπτες του μήνυμα αισιοδοξίας με συναυλίες, σεμινάρια, μουσικά εργαστήρια για παιδιά και νέους κι έναν μουσικό περίπατο σε μια διαδρομή φυσικής ομορφιάς με αναπάντεχα ζωντανά μουσικά στιγμιότυπα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 5/7 στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Αρτεμώνα, με εκδήλωση-αφιέρωμα στα τριαντάχρονα του συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Στις 7/7 ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», στον Αρτεμώνα.

Στις 8/8, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία της Απολλωνίας, μουσικός περίπατος στην φύση. Στις 9/7 στην πλατεία Κάτω Πετάλι, συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου.

Στις 10/7 μαθητική συναυλία σεμιναρίων κιθάρας, τρομπέτας και συνόλων, στην πλατεία Κάτω Πετάλι και στις 11/7 μαθητική συναυλία σεμιναρίων πιάνου και μονωδίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου, στον Αρτεμώνα.

Παράλληλα, από τις 6-10/7 εξελίσσονται τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και μονωδίας.

Τις δύο χρονιές που το φεστιβάλ λόγω πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε, δημιούργησε δύο διαφορετικά μουσικά βίντεο σε τοποθεσίες εξαιρετικής ομορφιάς στη Σίφνο. Στο πρώτο video η Αμαλία Κουντούρη ερμήνευσε το έργο «Thin Air» της Καλλιόπης Τσουπάκη, στον Τσόπο της Σίφνου. Με αυτό το video το MuSifanto 2021 συμμετείχε στο πρόγραμμα Festivals for Compassion, που δημιουργήθηκε το 2020 από τα μέλη των φεστιβάλ που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της Covid-19.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», σε συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» και του Συλλόγου Επαγγελματιών Εμπόρων και Επισιτισμού Σίφνου.

ValueNews.gr

Το άρθρο MuSifanto |Φεστιβάλ κλασικής μουσικής στη Σίφνο εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.